Tips&råd

Legg gjerne inn råd&tips i kommentarfeltet som du ønsker å dele med oss

Navnet lavendel stammer fra det latinske ordet ”lavare”, som betyr ”å vaske”, og viser til at urten ble brukt i oldtidens bad. I middelalderen og renessansen ble det strødd lavendel på gulvene i private hjem og i kirkene som en beskyttelse mot pest. Lavendel var en populær strøurt også fordi den holdt insekter unna, og duften holdt seg lenge. Man laget også små buketter av lavendel som man snuste på for å avverge pest og andre sykdommer. En annen anvendelse av lavendel fra gammel tid, var at kvinnene sydde tørkede blomster inn i hattene sine for å forebygge svimmelhet og kvalme.
TIPS:
Lavendelblomster kan brukes til en urtete som kan lindrer hodepine, svimmelhet og plager med tarmgass. Teen virker også svakt galle- og urindrivende. Den er beroligende på nervene og kan hjelpe til å fjerne dårlig ånde.

1013673_407312669382781_583699334_n

 

Ynde eller Dipladenia splendens er en tropisk plante som bare kan stå ute til temperaturen faller ned mot 5 grader.. selv dette er kaldt, men den tar ikke skade av så lav temperatur.

Den skal stå lyst og gjerne rett i sola nå på vinteren. Overvintringstemperatur skjer helst rundt 10-13 grader og så lyst som mulig.

pottes denne planten opp i en stor potte så vil den blomstre beskjedent det første året siden den vil produsere greiner før den blomstrer.. den blir en stor slyngplante og fyller fort en vinterhage hvis den blir plantet i bed.

Lett beskjæring på høsten etter blomstring tvinger frem bryting av skudd på gammel ved. Den finnes i mange nyanser av rødrosa til hvit og gul.

Planten vil nok sture litt etter at du tar den inn og det har med det at vokslaget på bladene er tykkere enn den ville hatt hvis planten sto inne hele tiden. Når du så tar den inn så vil fordampingen fra bladet bli mindre noe som hemmer planten, men den vil ikke dø..

981799_399790323468349_93812393_o

 

 

 

 

Cosmos er prangende ettårig blomst, som er lett å få til. Den kommer opprinnelig fra Mexico, og foretrekker sol og varme, og godt drenert jord.. Den kan vokse til enorme høyder, i danmark, hvor det er noe varmere enn hos oss, er noen blitt så høye som 2 meter.
Den er et utmerket valg for en livlig sommerhagen. Cosmos er også motstandsdyktig, den blir sjelden angrepet av snegler, biller og andre uønskede hagegjester som gjør skade. Den tiltrekker seg sommerfugler.
Plantene er bla. i familie med asters og tusenfryd.
Den er lett å få til, den kan plantes direkte på vokeplasse. Når den først har «satt» seg, vokser den raskt, og etter en stund vil den stå med en fantastisk blomstring.

942159_394047527375962_1451982548_n

tips

Bokmerk permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *